Oppdateringer er det nødvendig?

Mange spør seg sikkert om hvorfor er det så viktig å oppdatere programmene og operativsystemet mitt?
Enkelt forklart er grunnen slik.

Programmer lages av programmerere som skrive koder som igjen tolkes av motorer (operativsystemet og bakenforliggende systemer). Når det oppdages at programmereren har glemt å lukke et hull i sin kode som kan slippe noen igjennom så må denne luken eller hullet lukkes og da trengs det å oppdatere det allerede installerte programmet for å få med denne stengingen. Det betyr at om du har glemt å låse døra di så må du rett og slett gå tilbake å gjøre det for at ingen skal komme inn om du ikke ønsker det.
Og vi ønsker vel ikke at hvem som helst skal komme inn å forsyne seg av våre personlige og bedriftrelaterte data?
Så derfor trenger vi å kjøre oppdateringer og å bruke penger på bedre og sikrere versjoner av programmene vi bruker.

Men kan ikke programmererne lage det riktig med en gang da?
Alle programmerere ønsker nok å levere et perfekt produkt med en gang, men alle sikkerhetshull er ikke engang avdekket mens de sitter å programmerer og så er det veldig vanskelig å se absolutt alt når en sitter og programmerer. Testing og utprøving avslører mange ting, men dessverre så slipper det noe igjennom også her.

Så ikke hopp over gratis oppdateringer av programmene dine det er en veldig billig forsikring om at ting henger bedre sammen. Det finnes et utvalg oppdateringverktøy på nettet som oppdaterer flere ting/programmer på en gang og holder oversikt for deg. Disse skal vi forsøke å komme tilbake med en oversikt over i nær fremtid. alle er ikke det de gir seg ut for å være så vær forsiktig med disse.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *